© Ed Post

Biografie

Jennefer Mellink (Amersfoort, 1985) is opgegroeid in Leusden. In juni 2014 debuteerde ze met Gebroken, een zenuwslopend spannende young adult thriller die lovend werd ontvangen en werd genomineerd voor "beste young adult thriller 2014" (Hebban). Haar tweede young adult thriller Kwaad Bloed verscheen in juni 2015. Ook over dit boek zijn de recensies en reacties zeer positief. Haar derde boek, Gevarenzone, verscheen in juli 2016 en werd genomineerd als leestip bij de Jonge Jury. Ook behaalde het boek een plek in de top 3. Vermoorde onschuld verscheen eind mei 2018 bij Luitingh-Sijthoff. In maart 2020 verscheen young adult novelle Opgepast! bij Kluitman. Haar tweede psychologische young adult thriller voor Luitingh-Sijthoff, Genadeloos, verscheen in augustus 2020. In mei 2021 verscheen haar eerste thriller voor volwassenen: Dodelijk verlangen. In april 2022 verscheen haar tweede novelle voor Kluitman Niets te verliezen. In juli 2023 verscheen alweer haar negende boek: Wordt vervolgd..., een misdadig goed novelle.Momenteel werkt ze aan haar nieuwe young adult thriller.

Ze schrijft ook columns en korte (spannende) verhalen die zijn verschenen in diverse verhalenbundels en tijdschriften. Ook heeft ze zes jaar boekrecensies geschreven voor Hebban/crimezone

Leer Jennefer beter kennen door haar persoonlijke ABC te lezen!

A van Amersfoort, want daar ben ik geboren. Ik vind het een heel leuke, mooie en gezellige stad en ik kom er dan ook graag. 

B van bedrijfsmakelaardij. Ik werk naast mijn werk als schrijfster ook parttime in de bedrijfsmakelaardij als medewerkster binnendienst. Maar niet alleen in de binnendienst: Ik heb een leuke leaseauto van de zaak (een elektrische Volkswagen Up!) waarmee ik regelmatig op stap ga.

C van chips. Ik ben er gek op!

D van Dodelijk verlangen; mijn eerste thriller voor volwassenen. Het boek gaat over bedrijfsmakelaar Maaike die een dreigtelefoontje van een klant ontvangt en zich daarna niet meer veilig voelt.

E van eropuit. Ik vind het heel leuk om eropuit te gaan. Van een nachtje weg tot ergens een drankje doen.

F van fantasie. Als fictieschrijver is het handig als je veel fantasie hebt. En dat heb ik gelukkig! Ideeën zijn er in overvloed (mede dankzij zo veel fantasie), alleen heb ik niet de tijd om alles in één keer uit te werken. Maar wat inspiratie betreft kan ik nog jaaaaaren vooruit.

G van Gebroken, mijn debuut. Een boek uitbrengen is spannend en bijzonder, maar een debuut uitbrengen kan maar één keer. Dat maakt het extra speciaal.

H van Heerde. Daar woon ik met mijn vriend en hond. Heerde is prachtig gelegen op de Veluwe.

I van Inspiratie. Mensen vragen mij vaak hoe ik aan al die inspiratie kom. Inspiratie doe ik overal op! Thuis en onderweg. Gevarenzone schreef ik bijvoorbeeld nadat ik een leegstaand huis had gezien op een industrieterrein in het dorp Twello (mijn vorige woonplaats). Het verhaal vormde zich na een korte blik op dat huis direct in mijn hoofd. Alle gruwelijkheden verzin ik er natuurlijk bij. Ik houd dus altijd mijn oren en ogen open!

J van Jennefer. Meestal is het Jennifer (met een i). Dat maakt mijn naam een klein beetje bijzonder. Zelfs recensenten schrijven mijn naam vaak verkeerd, terwijl het toch prominent op het boek gedrukt staat ;) 

K van krachttraining. Ik ga drie keer per week naar de sportschool en combineer krachttraining met cardio. 

L van lezen. Naast schrijven vind ik lezen natuurlijk ook heel erg leuk. Het liefst lees ik, hoe kan het ook anders, thrillers. Eén favoriete auteur heb ik niet. Dat zijn er meerdere, zoals Tess Gerritsen, Ilse Ruijters, Esther Verhoef, Judith Visser, Cody McFadyen etc.

M van Mellink, mijn achternaam. Ik vind het geen mooie of bijzondere naam, maar ik heb het er mee te doen. Het betekent niet echt iets. 

N van Netflix. Een avondje niksen, heerlijk! Tips? Qua series The fall, The sinner, The bodyguard en The missing. Film: Contratiempo. 

O van overdenken. Ik vind het fijn om na te denken over mijn verhaallijnen. Tijdens de wandelingen met ons hondje doe ik de beste ideeën op.

P van Piet Valkman. Dat was mijn opa en hij schreef ook boeken. Hij was ook erg goed in verhalen vertellen. Dankzij mijn opa ben ik gaan schrijven. Hij was mijn inspiratiebron!

Q van Queen. Met deze muziek ben ik opgegroeid (mijn vader had het vaak op staan) en vandaag de dag draai ik het nog graag. De muziek van Queen is tijdloos en zal ik altijd mooi blijven vinden.

R van reizen. Ik ben gek op reizen. Of het nou ver weg is of gewoon lekker in Nederland; ik sta altijd open voor het maken van een reis(je) en iets nieuws te verkennen.

S van schoolbezoeken. Ik vind het ontzettend leuk om scholen te bezoeken en te vertellen over mijn boeken en het schrijversleven. Ik krijg daar erg veel energie van!

T van Takkie. Dat is onze vrolijke Jack Russell Terriër. 

U van uiteten. Niet te vaak, want het moet wel leuk blijven. 

V van vis. Ik eet weinig tot geen vlees, maar vis ben ik erg gek op. Mijn lievelingseten is dan ook sushi, maar ik probeer zo veel mogelijk vegatarisch te eten.

W van wandelen. Takkie en ik wandelen dagelijks aardig wat kilometers. Vooral in een bosrijke omgeving vind ik dat echt genieten.

X van x (ofwel: ik pas).

Y van yoghurt. Lekker met bijvoorbeeld vers fruit, een handje noten en een beetje havermout of muesli. Je kunt er goed mee afwisselen.

Z van Zon. Ik houd van de lente en de zomer. Dan vind ik de natuur op haar mooist en het is lekker lang licht. De zon geeft me (nog meer!) energie.