© Ed Post

Biografie

Jennefer Mellink (Amersfoort, 1985) is opgegroeid in Leusden. In juni 2014 debuteerde ze met Gebroken, een zenuwslopend spannende young adult thriller die lovend werd ontvangen en werd genomineerd voor "beste young adult thriller 2014" (Hebban). Haar tweede young adult thriller Kwaad Bloed verscheen in juni 2015. Ook over dit boek zijn de recensies en reacties zeer positief. Haar derde boek, Gevarenzone, verscheen in juli 2016. Vermoorde onschuld verscheen eind mei 2018 bij Luitingh-Sijthoff. Momenteel werkt ze aan haar vijfde young adult thriller en diverse andere schrijfprojecten.

Ze schrijft ook columns en korte (spannende) verhalen die zijn verschenen in diverse verhalenbundels en tijdschriften. Ook heeft ze zes jaar boekrecensies geschreven voor Hebban/crimezone. Jennefer wandelt graag urenlang met haar hondje door de natuur en houdt ook van lezen, koken en reizen.

Ze woont samen met haar hondje in Twello.

Leer Jennefer beter kennen door haar persoonlijke ABC te lezen!

A van Amersfoort, want daar ben ik geboren. Ik vind het een heel leuke, mooie en gezellige stad en ik kom er dan ook graag om te winkelen en te wandelen. 

B van bedrijfsmakelaardij. Ik werk naast mijn werk als schrijfster ook parttime in de bedrijfsmakelaardij als medewerkster binnendienst.

C van chips. Het liefst eet ik dagelijks een zak leeg, maar dat is natuurlijk niet erg verstandig. Als ik chips in huis heb, moét het op. Het is dus beter als ik het gewoon niet koop, maar zelfs in de supermarkt kan ik de verleiding niet weerstaan. 

D van Daphne, zo heet mijn zus. Zij is 2,5 jaar ouder dan ik. De D is ook van Douce, zo heet mijn beste vriendin. Uitspraken van bekenden belanden regelmatig in mijn boeken. Soms gebruik ik ook iemands loopje of iemands uiterlijk. Familie en vrienden herkennen hun eigen uitspraken vaak wel in mijn verhalen!

E van eropuit. Ik vind het heel leuk om eropuit te gaan. Met mijn beste vriendin Douce ga ik minimaal 2 x per jaar op vakantie en meerdere keren per jaar nachtjes weg in Nederland. Ook ondernemen we veel andere leuke dingen, zoals routes wandelen op o.a. de Veluwe en winkelen in bijvoorbeeld Utrecht.

F van fantasie. Als fictieschrijver is het handig als je veel fantasie hebt. En dat heb ik gelukkig! Ideeën zijn er in overvloed (mede dankzij zo veel fantasie), alleen heb ik niet de tijd om alles in één keer uit te werken. Maar wat inspiratie betreft kan ik nog jaaaaaren vooruit.

G van Gebroken, mijn debuut. Een boek uitbrengen is spannend en bijzonder, maar een debuut uitbrengen kan maar één keer. Dat maakt het extra speciaal.

H van honden. Ik ben een hondenmens, maar dat betekent niet dat ik andere dieren minder leuk vind. Ik ben een echte dierenvriend!

I van Inspiratie. Mensen vragen mij vaak hoe ik aan al die inspiratie kom. Inspiratie doe ik overal op! Thuis en onderweg. Gevarenzone schreef ik bijvoorbeeld nadat ik een leegstaand huis had gezien op een industrieterrein in mijn eigen dorp. Het verhaal vormde zich na een korte blik op dat huis direct in mijn hoofd. Alle gruwelijkheden verzin ik er natuurlijk bij. Ik houd dus altijd mijn oren en ogen open!

J van Jennefer. Meestal is het Jennifer (met een i). Dat maakt mijn naam een klein beetje bijzonder. Zelfs recensenten schrijven mijn naam vaak verkeerd, terwijl het toch prominent op het boek gedrukt staat ;) 

K van koken. Als ik er de tijd voor heb, vind ik het heerlijk om lekker te kokkerellen. 

L van lezen. Naast schrijven vind ik lezen natuurlijk ook heel erg leuk. Het liefst lees ik, hoe kan het ook anders, thrillers. Eén favoriete auteur heb ik niet. Dat zijn er meerdere, zoals Tess Gerritsen, Ilse Ruijters, Esther Verhoef, Judith Visser, Cody McFadyen etc.

M van Mellink, mijn achternaam. Ik vind het geen mooie of bijzondere naam, maar ik heb het er mee te doen. Het betekent niet echt iets. 

N van nachtjes weg. Ik ga regelmatig met mijn moeder nachtjes weg om overdag nieuwe wandelingen te ontdekken. Zo hebben we bijvoorbeeld al aardig wat kilometers van het Maarten van Rossumpad gelopen. Ik zou graag een keer een wandelvakantie willen doen in bijvoorbeeld Zwitserland. 

O van overdenken. Ik vind het fijn om na te denken over mijn verhaallijnen. Tijdens de lange wandelingen met mijn hondje doe ik de beste ideeën op.

P van Piet Valkman. Dat was mijn opa en hij schreef ook boeken. Hij was ook erg goed in verhalen vertellen. Dankzij mijn opa ben ik gaan schrijven. Hij was mijn inspiratiebron!

Q van Queen. Met deze muziek ben ik opgegroeid (mijn vader had het vaak op staan) en vandaag de dag draai ik het nog graag. De muziek van Queen is tijdloos en zal ik altijd mooi blijven vinden.

R van reizen. Ik ben gek op reizen. Of het nou ver weg is of gewoon lekker in Nederland; ik sta altijd open voor het maken van een reis(je) en iets nieuws te verkennen.

S van Snoopy. Toen ik werd geboren kreeg ik een Snoopyknuffel in mijn handen gedrukt. Inmiddels heb ik drie vitrinekasten vol Snoopy’s. Ik ben heel kieskeurig met het aanschaffen van nieuwe Snoopy’s, want ik heb er simpelweg geen plek meer voor. De S is ook van schoolbezoeken. Ik vind het ontzettend leuk om scholen te bezoeken en te vertellen over mijn boeken en het schrijversleven. Ik krijg daar erg veel energie van!

T van Takkie. Dat is mijn vrolijke Jack Russell Terriër. Takkie komt regelmatig voorbij op mijn Instagram- en Facebookaccount. 

U van uiteten. Niet te vaak, want het moet wel leuk blijven. Op uiteten kan ik me heel erg verheugen, ik vind het namelijk heel erg gezellig.

V van vis. Ik eet weinig tot geen vlees, maar vis ben ik erg gek op. Mijn lievelingseten is dan ook sushi, maar ik probeer zo veel mogelijk vegatarisch te eten.

W van wandelen. Ik ben dol op wandelen. Takkie en ik wandelen dagelijks ruim tien kilometer. In het voorjaar en de zomer vaak zelfs nog veel meer! Ik geef toe dat ik een beetje wandelverslaafd ben.

X van x (ofwel: ik pas).

Y van yoghurt. Ik ontbijt graag met yoghurt, muesli en vers fruit. Een heerlijke start van de dag, al drink ik altijd eerst een grote mok koffie.

Z van Zon. Ik houd van de lente en de zomer. Dan vind ik de natuur op haar mooist en het is lekker lang licht. De zon geeft me (nog meer!) energie.